Местоположение

Роуз Гардънс Апарт Хотел е разположен на 50 метра от брега на морето и на 500м. от центъра на град Поморие.

Подробности за дестинацията

Пътеводител за Поморие

Градът е чудесен с местата си за разходка, чистите плажове и многобройни кафенета и места за хапване.

Град Поморие е малък град, разположен на черноморското крайбрежие. Негото име идва от древното “Анхиало”. Основан е през IV в. пр. н. е. край соленото езеро от древните траки. Те го смятали за “свещено”, заради лечебните му свойства.

От там градът е прочут и до днес с лечебната кал на Поморийското Солено езеро. Той очарова гостите си и с ароматните вина, които се произвеждат в този регион и непринудена и романтична атмосфера. През последните години град Поморие се обособява като център за целогодишен балнеологичен, спа и уелнес туризъм.

Климатът тук е изключително благоприятен:

  • Продължително слънцегреене, до 2360 часа годишно,
    Средната юлска температура на въздуха и водата е 23,6°С.
  • Сутрешен въздух, богат на озон и отрицателни йони, ултравиолетови лъчи и йод, отделен в газообразно състояние от морските водорасли.
  • Плажна ивица, дълга около 5 км, със средна широчина 30 м.
  • Тъмен пясък, който поглъща по-бързо слънчевите лъчи. Това благоприятства по-бързото придобиване на слънчев загар.
  • Морско дъно с малък наклон, което прави морето удобно за къпане.
  • Бавното изстиване на морската вода води до топла и продължителна есен.
  • Зимата е мека, а снеговалежите са минимални.
  • Тези климатични показатели позволят използването на курорта от ранна пролет до късна есен за слънцелечение и морелечение.

Лиманната кал, с която се слави, е използвана за лечение и възстановяване през всички епохи от древноста до наши дни. Тя е богата на водород, магнезий, хлор, калций, натрий, и сулфати. Лечебните качества на минералните води на територията на Община Поморие също са били познати от древността. По-голяма част от тях са извиращи от голяма дълбочина, което гарантира чистотата им.

Поморие се намира в близост до други две древни селища, паметници на културата. Това са Несебър и Созопол. Те предоставят на гостите му възможността да се докоснат до античността, както и да открият атракциите на тези неповторими туристически центрове. Любителите на динамичния  и съвременен начин на живот могат да намерят своя “ритъм” в най-посещаваният български Черноморски курорт – Слънчев Бряг.

Подсигурете си страхотна цена за бъдещия си престой в Поморие при Роуз Гардънс Апарт Хотел. Обадете се на телефон 0886-31-33-11 или използвайте формата за резервация.